Esemény betöltése

« Összes Esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

Program a Születés Hete jegyében – SÉTA-PIKNIK

május 1. 09:30 - 11:30

Program a Születés Hete jegyében

SÉTA-PIKNIK

 

Programvezető:

Horváth Éva perinatális szaktanácsadó, szomatopszichoterápiás szakember, mozgásfejlesztő, testtudat oktató, a Magyar Pre-, Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság Testmunkacsoportjának alapítója

 

Május 1-én szeretettel invitálunk mindenkit, aki szívesen velünk tartana ezen gondolatok mentén erre a séta-piknikre!

 

 „A szülés és a születés valójában egy, egységes folyamat”

– interjú Varga Katalin pszichológussal

„Úgy hívjuk ezt a rendezvényt, hogy „Úton…”. Aztán egyre inkább „Séta” lett a neve, és a szülés, a születés minőségéért sétálunk. A rendezvény az ELTE perinatális szaktanácsadó képzés oktatóinak és végzett hallgatóinak kezdeményezése. Van egy olyan írásmódja, hogy „SzülésSzületéS”, és ezzel is szeretnénk érzékeltetni azt, amiért voltaképpen sétálunk. Többek között, hogy a szülés és a születés, ha innen nézem, az anya, ha onnan nézem, a gyerek ügye, ez valójában egy, egységes folyamat. Ezt a különböző helyzetekben tiszteletben kellene tartani! Például a legkézenfekvőbb, hogy ne szakítsuk el egymástól az édesanyát és a babát közvetlenül a megszületése után.”

A 13. kerületben 2024. május 1-én helyi szinten szeretnénk csatlakozni a Születés Hete programsorozat keretében az ELTE PPK Perinatális Szaktanácsadó szak és a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság éves rendezvényéhez az „ÚTON!…Séta a SzüléSzületéSminőségéért!” című rendezvényükhöz.

Minden évben ezen a sétán a szakemberek, Magyarország területén különböző vidékeket bejárva támogatják a szakmai szervezeteket, információkat közvetítenek a legújabb kutatásokról a helyi leendő vagy már lévő édesanyáknak a szülés-születés témakörével kapcsolatban.

Program:

9:30-  9:45 óra    találkozó a PannKa Part előtt

9:45-10:15 óra     kavics gyűjtés

10:15-10:30 óra   séta a Szent István parkba

10:30-11:00 óra   kavics színezése és elhelyezése

11:00-11:30 óra    közös búcsúzó játék

 

Gyülekezés: PannKa Part Közösségi Tér (1137 Budapest, Újpesti rakpart 6.)