Esemény betöltése

« Összes Esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

Rhyme Time – angol zenebölcsi (18 hónapos kor fölött)

2020.01.23.. 10:00 - 10:30

|Ismétlődő Esemény (Az összes)

An event every week that begins at 10:00 on csütörtök, repeating until 2020.01.31.

Kedves Szülők!

Májustól a Rhymetime foglalkozások korosztály szerinti bontásban zajlanak, azért, hogy a gyerekek és Ti is jobban élvezhessétek a programot. Megértéseteket köszönjük!

10.00-10.30. 18 hónapos kor fölött

10.45.-11.15.  6-18 hónapos korig

 

A játékos korai nyelvátadás segítségével Te is megismertetheted gyermekeddel az angol nyelvet! Tedd számára élménnyé az angollal való első találkozást, legyen ez egy közös program, egy titkos kapcsos köztetek!

A 30-40 perces foglalkozás minden alkalommal a kis résztvevők életkorához és aktivitásához igazodva alakul. Rhyme Time órára már 6 hónapos kortól várjuk a kicsiket, akik pedig délelőtt már nincsenek otthon Anyával, azoknak a délutáni Jump&Fun foglalkozásokat ajánljuk!

Körülbelül 35-40 mondóka és játékos gyerekdal közül válogatunk attól függően, hogy a gyerekek inkább még egy helyben ülnek-e és figyelnek vagy éppen már mozgolódnának.

Minden éneket összekötünk néhány mozdulattal, legyen az kartekerés, ugrálás, körbe sétálás, vagy mutogatással, tapsolással, csikizéssel. Ujjacskákat számolunk, labdázunk, buborékot fújunk vagy akár egy-egy dallal minden résztvevő nevét megtanuljuk!

Van, hogy épp eljátsszuk, hogy kezet mosunk vagy fésülködünk, öltözködünk és közben erről énekelünk angolul. Színekkel, számokkal, állatokkal és állathangokkal ismerkedünk, testrészeket, mozgásformákat nevezünk meg, vagy akár kis nyuszikként elszenderedünk néhány sor erejéig, hogy aztán a következő versszaknál már felébredhessünk és ugrabugrálhassunk. Körbesétálunk, felugrunk és legugolunk, igazából mindig olyasmit csinálunk, amit a csoport “enegria szintje” kíván. Ha még kell egy kis “fárasztás”, akkor ugrálunk még egy kicsit, ha már elpillednénk, akkor körbe ülünk és úgy folytatjuk.

babás csoportban igyekszünk átmozgatni a babákat és sok dalnál a tekintetüket, figyelmüket keressük simogatni-való állatos kártyákkal vagy épp csörgőkkel és színes bábokkal. Náluk is sok dalban végzünk apró mozgásokat, de minden dal kiinduló pontja “ölben ülős”. Több olyan dal van, amit aztán otthon, pelenkázás közben is bármikor elő lehet venni,
amikor mondjuk előkerülnek a zokniból az apró lábujjacskák, vagy a body alól a kis pocak.

A foglalkozást vezeti: Petri Barbi